lördag 20 april 2013

Bajskriget på våren.

Samma visa år ut och år in, varje vår kommer det skriverier i tidningarna.

Hör, hör! Hänt extra, hundbajs på gatan, det luktar illa i staden!
http://www.dn.se/sthlm/varfor-luktar-det-hundbajs-overallt-i-stockholm

Det är lika säkert som att de kommer att skriva om bantningskurer till sommaren.


Men det jag vill säga är att
  1. Vissa människor tror att hundbajs magiskt försvinner under snötäcket (vilket det aldrig gör)
  2. Vissa tror att hundbajs i skydd av mörkret löses upp i gryningen likt en vampyr (vilket också är fel)
  3. Andra är lata
  4. Någon har glömt att ta med en bajspåse (troligen inte så många, men de finns, det har hänt även mig!)

Sen är det ju så att flertalet människor faktiskt sköter sig och plockar upp efter hunden, nog fan e de dem som får onda ögat ändå! Ja menar om alla hade struntat att plocka upp bajs skulle vi ju vada i det men det gör vi inte, alltså är det väl cirka 1-2% på vintern (främst) som struntar i det och det är självklart alla andra som får "skit" för det.

Visst är du ute i skogen är det väl ingen fara, i din trädgård, långt ut på en landsväg eller om hunden nu skulle vara sjukt dålig i magen och det bara inte går o få upp något, då kan man väl låta det ligga kvar. För det en hund gjort med dålig mage (om man försöker ta upp det) bli av resultatet cirka 2 kvadratmeter istället.
Men hallå, i övrigt, hundbajs i motionsspåret eller på gatan det är inte fräscht!
Det är ju inte bara det att det ser äckligt ut och kan lukta illa, likväl kan det vara en smitthärd av mask eller nått annat virus. Och, ja, det är äckligt att trampa i.

O till råga på allt ska man numera få böter för det säger expressen, kanske ett aprilskämt? http://www.expressen.se/nyheter/dyra-boter-for-att-lamna-hundbajs/
Suck! Vad allt ska ge böter och böter hela tiden.
http://www.direktpress.se/Global/Vi%20i%20Vasastan/Debbatera/Hundar%20i%20innerstan/VI_090321_sid5.pdf  Kan man inte lägga resurser på vettiga saker i stället?

Så för er alla som vet att ni gör rätt för er, en dunk i ryggen och tack. Sedan polisens (eller vems det nu är) ide om bötfällning ger jag tummen ner. Har ju dock aldrig sett det utövas men hot om böter är väl aldrig kul endå.


Må väl // Matte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar